Biografie

Elisabeth Schijns begon op 6-jarige leeftijd met cellolessen bij Monique Bartels en Monique Heidema in Breda. Zij vervolge haar cello studie aan het conservatorium van Utrecht bij Ran Varon en studeerde af with honours. Elisabeth is een zeer veelzijdig celliste en studeerde ook bijvak barokcello bij Viola de Hoogh. Elisabeth rondde in 2016 haar master als uitvoerend musicus af bij Timora Rosler met een 9,5 en vervolgde haar studie bij France Springuel aan het concservatorium van Antwerpen, waar zij twee jaar later met grote onderscheiding afstudeerde.

Masterclasses van cellogrootheden als Steven Isserlis en Gary hoffman en Gavriel Lipkind hebben haar vele waardevolle muzikale inzichten gegeven.

In 2016-2017 volgde Elisabeth de orkestacademie bij het Gelders orkest, waar haar liefde voor orkestspel enorm is gegroeid. Tegenwoordig remplaceert ze regelmatig in verschillende orkesten, zoals het Gelders orkest (PHION) en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Als kamermusicus is zij actief in diverse ensembles waaronder piano trio Panache met Sabine van Lier en Marte Gerritsma.

Als soliste speelde zij onder meer op het Francigena Internation Arts festival en Down the Rabbit hole.

Elisabeth geeft sinds 2008 cello en ensemble-lessen in Amsterdam, Utrecht & Driebergen.